Logo_blue

Välkommen till Klubb Ankaret
Unika tillfällen för dig som publik att uppleva riktigt bra folk- och världsmusik på nära håll!
Varje konsertkväll bjuder vi på fantastisk musik, både
 med svenska och internationella artister.  Genre och uttryck varierar men gemensamt för alla är hög kvalitet. Klubbarna arrangeras i trevlig miljö, mat och dryck finns att tillgå. Kom och upplev livemusik från hela världen när den är som bäst!

Klubb Ankaret #66:
Maria Kalaniemi & Eero Grundström (FI)

MARIA KALANIEMI & EERO GRUNDSTRÖM (FI)
Lyriska stämningar och finsk nostalgi på sång, dragspel & tramporgel


Följ med på en magisk musikalisk resa. Vila i stämningsfulla stunder med vindspiskade segel och blåa skogshöjder.

På konserten klingar de finlandssvenska balladerna, känslofulla tangon, maniska jeppomenuetter, de egna kompositionerna samt lyriska stämningar i eftertänksamhet - kryddande med finska nostalgiska melodier som Metsäkukkia, Satumaa, Koskaan et muuttua saa. Dragspelskonstnären Maria Kalaniemi har öst inspiration till musik ur den rika naturen i Finland. Slutresultatet blir en stark kombination tillsammans med det finlandssvenska själslandskapet. 

Maria Kalaniemi, dragspel och sång
Eero Grundström, harmonium och munspel

Maria Kalaniemis och tramporganisten Eero Grundströms skiva Svalan utkom i april 2017. Skivan låg fem månader i sträck bland de tio bästa skivorna på listan World Music Charts Europe. I juli nådde den topplats. 


Maria Kalaniemi är en konstnär som utvecklat sitt eget, synnerligen personliga uttryck utgående från många musikstilar, och blivit en av Finlands mest respekterade musiker. Under tre decennier har Kalaniemi gjort en omfattande karriär i hemlandet samt utomlands och förnyat uppfattningen om dragspelet och den musik man kan spela på det.

Eero Grundström är en mångsidig och begåvad musiker och tonsättare med tramporgel och munspel som huvudinstrument. Grundström uppträder med många olika ensembler, bl.a. den ryktbara munspelskvartetten Sväng.

https://youtu.be/e_RMmnIo5-o
www.mariakalaniemi.com 
www.twitter.com/eerogrundstrom


P.s. Det kommer att bli jam efter konserten. Så ni som vill, ta gärna med instrument.

Klubb Ankaret #65: GKN5

Vårens första Klubb Ankaret blir skivsläpp med GKN5!

Guro Kvifte Nesheim växte upp med att spela hardingefele och en av hennes viktigaste lärare är spelmannen Salve Austenå. Nu har Guro, efter att ha bott i Sverige ett antal år, satt ihop ett band med några av sina favoritmusiker till vilka hon fört Austenås tradition vidare. Austenås låtar tillsammans med Guros egenskrivna material i samma stil utgör GKN5s repertoar. Kvintetten utforskar metoder för att bevara solokaraktären i Hardingefelemusiken i samspel. Grundtanken är att förstärka det som redan finns i låtarna med fler instrument än hardingefele.

Guro Kvifte Nesheim - hardingfele/hardanger D'amore
Thomas Eriksson - cittern/tolvsträngad gitarr
Anna Malmström - klarinett/basklarinett
Anna Gustavsson - nyckelharpa
Jens Linell - slagverk
 

Arrangemanget är en del av Kulturens bildningsverksamhet

ANKARET KULTURFÖRENING

Bli medlem 2018!

För endast 50 kr (betalas i entrén) blir du medlem i Ankaret Kulturförening och får medlemsrabatt på alla våra konserter hela året ut. Du stödjer på så vis också Ankaret Kulturförenings verksamhet! Dessutom kan det dyka upp ytterligare erbjudanden om rabatter till andra konserter i stan!

Hjälpa till?

Vi som driver Klubb Ankaret är aktiva frilansmusiker som jobbar på ideell basis.
Vill du vara med och hjälpa till när så behövs, kanske sitta i kassan någon kväll, eller engagera dig mer aktivt? Välkommen att höra av dig till oss på: info@klubbankaret.se

Samarbetspartners / Stödorganisationer

Klubb Ankaret arrangeras med stöd från Göteborgs Stad Kultur och Statens Kulturråd via Riksförbundet för Folkmusik och Dans samt i samarbete med studieförbundet Kulturens, MCV,  Musikens Hus, Kulturhuset Oceanen, Studio Konstepedimin och Blå Huset. Vi har även haft förmånen att samarbeta med Sensus, Bilda, Folkteatern, Spotlight Väst, Kvartersscenen 2Lång och Högskolan för scen och musik.

Klubb Ankaret gillar LIRA

BILJETTER

INFO
TIDER
Öppnar ca 18.30
På scen ca 19.00


SPELPLATSER
Vårens klubbar äger rum på
Studio HPKSM &
Cafe Hängmattan


VÅRENS PROGRAM
21/2 HPKSM
• GKN5 (NO/SE)

15/3 HPKSM
• Maria Kalaniemi & Eero Grundström (FI)

5/4 Hängmattan

• Folkeando (AR/DK)
• Siskin Quartet (FI/GB/SE) 


3/5 Hängmattan
• Lajka (SE)
• Zvezdana Novakovic (SI/SE)ENTRÈ
• 100 kr ordinarie
• 80 kr medlem
• 50 kr studerande
• Medlemsskap: 50 kr/kalenderår (betalas i entrén).

Tillgänglighet

TILLGÄNGLIGHET:
Café Hängmattan ligger i markplan och är lätt att ta sig in till som rullstolsburen. Tyvärr finns dock inga hörslingor att tillgå.

HPKSM
Trappor ned till källarvåning. Ingen hiss eller annan ingång.

Hitta oss!

I vår är Klubb Ankaret på två olika scener: 
Studio HPKSM
Storgatan 22 (hpl Vasaplatsen)
Café Hängmattan i Musikens Hus, Djurgårdsgatan 13, (hpl Stigbergstorget),

Tack S/S Marieholm, Bengans och 2Lång!

Vi ber att få tacka besättning på S/S Marieholm för att vi fått hålla våra 25 första klubbkvällar hos dem! Och tack till Bengans Skivbutik på Stigbergstorget för samarbetet under 2014 samt till 2Lång där vi varit fram tills nu! Nu intar vi Folk och Café Hängmattan hösten 2016!